HagaBlue | Ny tunnelbanelinje till Arenastaden
51354
post-template-default,single,single-post,postid-51354,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick child-child-ver-1.0.1443968334,brick-ver-1.11, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Ny tunnelbanelinje till Arenastaden

Efter att beslut fattats i februari 2014 om utbyggnaden av tunnelbanan har nu arbetet dragit igång. För Solnas del innebär det en intensiv planering för utbyggnaden av tunnelbanan från Odenplan via Hagastaden till Arenastaden.

Nästan två mil nya spår och nio nya stationer fördelade på fyra sträckningar. Så omfattande utbyggnader av tunnelbanan, som initierats i och med 2013 års Stockholmsförhandling, har inte skett sedan dagens tunnelbana byggdes. Arbetet sker i en egen förvaltning inom Stockholms läns landsting, skild från Trafikförvaltningen, som sedan övertar förvaltningen av färdig tunnelbana.

Med den nya tunnelbanan bidrar vi till Stockholmsregionens tillväxt. God samverkan, inte minst med medborgarna som berörs av utbyggnaden, är grunden för vårt arbete, säger Riggert Andersson, nytillträdd chef vid förvaltningen för utbyggd tunnelbana inom Stockholms läns landsting.

Under sommaren har stockholmarna kunnat vara med och tävla om att sätta färg på den nya tunnelbanelinjen från Odenplan via Hagastaden till Arenastaden. Över 3 500 personer har deltagit i tävlingen och föreslagit sin favorit. Efter omröstning stod det i början av september klart att nya tunnelbanelinjen kommer att få färgen gul på SL:s linjekarta.