HagaBlue | Bäst för nionde gången
52016
post-template-default,single,single-post,postid-52016,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick child-child-ver-1.0.1443968334,brick-ver-1.11, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Bäst för nionde gången

För nionde året i rad är Solna etta i Svenskt Näringslivs företagarranking av landets kommuner. Resultatet bygger inte minst på företagens egna bedömningar av landets kommuner.

– Jag är glad över att Solna tagit hem första placeringen för nionde året i rad. Det är ett kvitto på att Solnas målmedvetna arbete för att öka dialogen med företagen och möta deras behov lönar sig. Ett bra företagsklimat är något som gynnar alla oss som bor och verkar i Solna, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

 

Svensk Näringslivs ranking av Sveriges kommuner bygger på företagens egna bedömningar av företagsklimatet. Därtill kommer bedömningar av statistiska faktorer som andelen sysselsatta, andelen företagare och andelen nyföretagsamma människor. Det är nionde året i rad som Solna rankas främst i Svenskt Näringslivs ranking av Sveriges kommuner, och tionde gången på femton år.

 

– Solnas invånare är företagsamma och vågar satsa på att förverkliga sina idéer. Sedan 2015 har företagandet i Solna ökat med 15 procent, vilket är fantastiskt bra, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Läs hela nyheten